İstediğiniz işletim sistemini kullanabilirsiniz.
Chrome, Internet Explorer veya Firefox
Sisteme Eczacı olarak giriş yapmak istiyorsanız, Bankamız ile söz konusu sistem üzerinden çalışmayı talep etmeniz halinde, ilgili birimce eczanenizin sicil numarası kullanıcı sicil olacak şekilde şifre verme işlemi yapılır. Bu şifre tarafınıza iletildikten sonra sisteme giriş yapıp “Hesabım-Şifremi Değiştir” kısmından şifrenizi değiştirebilirsiniz.
Lütfen destek merkezi ile irtibata geçiniz.
Reçete girişlerinde, hasta bilgisi, doktorun diploma tescil numarası, uzmanlık, tanı , reçete tarihi ve ilaç veriliş tarihi girilmesi zorunlu alanlardır. En az 1 tane ilaç veya majistral girilmelidir.
Reçete tarihi ile ilaç veriliş tarihi arasında azami 4 iş günü olmalıdır.
a) İlacın karekodunu, karekod okuyucu ile okutarak, b) Barkodunu elle girdikten sonra “ekle” tuşuna basarak, c) İlacın ismini yazıp gelen listeden seçtikten sonra “ekle” tuşuna basarak ilaç seçimini gerçekleştirebilirsiniz.
Karekod okuyucu ile ilaç seçimi dışında ilaç barkodunu ya da ismini elle girip ekle tuşuna basıp daha sonra adet girerseniz, sistem ilacı bir adet vermektedir. Bu yüzden ilacın elle girilmesi durumlarında önce adet girilmeli daha sonra ekle tuşuna basılmalıdır.Karekod okuyucu ile ilaç seçimlerinde ise her bir karekod ayrı ayrı okutulmalıdır. Problem çözülmediği takdirde ilacın kurallarına bakılmalıdır.
Verilecek ilaç kısmına öncelikle reçetede yazan ilacı girdikten sonra “eşdeğer”e tıklayarak açılan pencereden eşdeğer ilacı seçmelisiniz.
Sayın Eczacı, Provizyon aldıktan sonra reçetenizde yer alan ilaçların its bildirimini yapma zorunluluğunuz bulunmaktadır. "Hesabım - Eczane Bilgilerim" bölümünde, İts Kullanıcı Adı, İts Şifre, GLN No alanlarına doğru bilgi girişi yaptığınızdan emin olun. Sorunun devam etmesi halinde Destek Merkezinden 0 312 297 15 15 numaralı telefon numarasından destek alabilirsiniz. İts bildirimi yapılmayan provizyonlar fatura paketine dahil olamayacağından banka tarafından herhangi bir geri ödeme söz konusu olmayacaktır.
Sayın Eczacı, Provizyon aldıktan sonra açıklama ekranında ödenmeyen bir ilacın bilgisi yer alıyor ise bu ilaca ait its bildirimini yapmamanız gerekir. Yine aynı şekilde açıklama ekranında tüm ilaçların ödenmediği yazıyor ise its bildirimini kesinlikle yapmamalısınız. Böyle bir durumda provizyonu iptal etmeyi unutmamalısınız.
İlk başta "Rapor Bul" bölümünde ilgili raporu listeleyerek tarih aralığını, tanıyı, uzmanlığı ve ilaçları eksiksiz ve doğru girdiğinizden emin olun. Bu bilgilerde sorun yoksa "İlaç Bilgileri" bölümünden ilacın barkodunu ya da ismini girerek listeleyin. İlaç kuralları kısmında ilacın hangi durumlarda katılım payı almadan ödendiğini tespit edin. Girilen raporu iptal edip bu bilgilere göre yeniden rapor girişi yapın. Sorunun devam etmesi halinde Destek Merkezinden ile 0850 244 18 24 numaralı telefon numarasından destek alabilirsiniz.
İlaç raporu olan hastaların reçete girişleri hem Reçete Giriş ekranından hem de “Devam Reçetesi” işaretlenerek daha basit şekilde yapılabilir. Hastanın raporuna istinaden ilaç verildiği durumlarda bu check kullanılır. Eğer hasta başvurusunu reçetesi olmadan yapıyor ise lütfen Devam Reçetesi işaretleyerek giriniz.
Reçete Giriş te devam reçetesi seçeneğini işaretledikten sonra, İlaç Veriliş tarihini ve ilaçlarını girerek provizyon alabilirsiniz. İlgili ilaçların girişini yaptıktan sonra Provizyon isteyiniz. Sistem hastanın geçerli bir raporu var ise otomatik olarak bulacak ve kullanacaktır. Rapor kullanılan durumlarda Provizyon sonucu açıklama kısmında “….. nolu rapor kullanılmıştır.” İfadesi yer alacaktır. Uygun raporun otomatik olarak bulunması ve kullanılması durumunda ilaç maximum 90 güne kadar ödenmiş olacaktır.